måndag 31 december 2012

GOTT NYTT ÅR

Hej på Er. Nu har vi varit utan nät i två dagar. Först då förstår man hur beroende man blivit av detta med kontakt med omvärlden.
Kan tala om att i går så besökte vi stranden och låg och sola några timmar, men bada kom aldrig på fråga.

Idag nyårsafton sitter vi ute i solen och dricker en öl och äter lite gott. Men innan vi kom så långt träffade vi några trevliga människor (Kenneth och Siv) från Kungsbacka som kom hit i oktober och skall vara kvar till april. Riktigt trevliga människor.

Nu vill jag önska Er alla som följer oss på bloggen ett riktigt gott slut och ett RIKTIGT GOTT NYTT ÅR 2013.
Var rädda om Er.

lördag 29 december 2012

7 rätt på Lotto 1

Det skulle man ha idag. 13 miljoner är inte helt fel så här sista dagarna på detta år. Jag fick nöja mig med 9 rätt på stryktipset och 2 femmor på V 75. Så det är bara att bita i det sura äpplet och hem och jobba igen. Men inte än på 14 dagar.
Vad har då hänt här sen sist jag skrev. Jo igår var vi och testade gymet och campingens spa. Det blev inte så länge i gymet för mig. Har fortfarande ett knä som inte vill lika mycket som jag vill.
Att besöka spa var en upplevelse. Till att börja med fick man köpa en badmössa. Varför jag behövde det, kan man fråga sig. Jag har ju mer hår på bröstet än på huvudet. Kanske varit bättre med en soppsäck till mig :o))). Jag vill inte skrämma Er med någon bild från detta.
Innan man kom in i spa anläggningen så var det som rullbandet på Volvo. Man skulle gå igenom en gång där det gick på duschar som tvättade av kroppen och som avslutning fick man kliva i ett kar med fötterna i kallvatten. Sen var man inne i anläggningen. Tro det eller ej, men nu fick man bada var man ville. Det var en fin anläggning med en inomhuspool och ett stort vattenland med diverse bubbel.

I dag har vi haft ett litet "krig" på våran gata. På fm kom det en stor, och då menar jag stor Concorde (husbil) och skulle parkera på en tomt. Vi har några holländare som grannar och denna bil parkerade på andra sidan om dom. Direkt så sprang den holländska kvinnan bort till receptionen och klagade på att bilen var så stor så den skymde solen för dom. Så det slutade med att paret i Concorden fick flytta på sig. Personligen tycker jag att detta var höjden. Hon hade bara kunnat flytta sina stolar en meter åt sidan så hade solen nått hennes bleka kropp. Kan väl säga att den schweiziska mannen i husbilen var inte glad. Han var riktigt upprörd, lindrigt sagt.
Men nu är det kväll och lugnet har lagt sig på vår gata. Nu blir det någon drink och sen är det dags att återse John Blund.

torsdag 27 december 2012

Åter ha solen gått ner

Åter en dag är på väg till natt. Idag har vi cyklat runt i Guardamar för att hitta en kabel till Tvn. Till slut fann vi en stor elektronik firma i en industribyggnad. Men det var stängt. Men vi gav oss inte så lätt, vi gick runt och tittade in i fönster, och där såg vi en kvinna sitta vid ett skrivbord. Hon såg nog att vi behövde hjälp, så hon kom och öppnade för oss. Inte ett ord engelska kunde hon och vi kan bara ett ord på spanska och det är cervesa :o)))
Men på något konstigt sätt så blir man förstådd. Hon hjälpte oss till slut att byta ut en säkring i kabeln som hade bränt. Här trodde vi att vi var tvungna att köpa en ny kabel, som vi också hade gjort om någon hade haft en. Men nu blev det ingen större kostnad. Hon ville ha 30 cent för den nya säkringen samt jobbet.
På vägen hem ser man mycket apelsinodlingar. Det visade sig att för oss som bor på denna camping så får vi plocka 5 kg apelsiner om dagen för husbehov. Inte dåligt.

Sen blev det lite matlagning utanför husbilen. Efter det blev vi bjudna på eftermiddagskaffe hos Håkan och Lena. Det var riktigt trevligt.

TVn fungerar igen. Det var skönt att det inte var något värre.




onsdag 26 december 2012

Cykeltur

Igår på juldagen då var det en riktig slappardag. Fram på middagen så tog vi våra cyklar och åkte ute på en tur till Guardamar Vi cyklade och tittade på stan och sen körde vi en sväng till stranden. Allt var väldigt dött. Det var riktigt kusligt. Vi cyklade tillbaka på lite olika grusvägar. Vi for bort på en china restaurang och käkade middag. Det var riktigt bra. Sen bar det iväg hemåt i åsynen av solen som gick ner. Väl hemma så blev det lite tärning och en välförtjänt dusch. Sen skulle vi se på TV, men det verkar som den fått någon kortslutning för den var lika död som Guardamar var.
Tur att det är garanti, eller hur Markus :o)))



måndag 24 december 2012

Julafton

Då har det åter blivit kväll. Men inte vilken kväll som helst. Utan en julafton utan Kalle och Karl-Bertils jul. Men vi har haft fullt upp med att klä vår gran. I brist på kulor fick vi ta till det vi hade. Se bild.

Sen blev det en cykeltur för att inhandla det som saknades till vårt julbord. Nu har vi ätit gott och sitter och jäser. Nu är det bara att hoppas att "Inga" kommer och ta disken. Önskar Er alla en fortsatt trevlig julafton.



GOD JUL

Vill bara önska en riktigt god jul från mig och Eva till alla trogna bloggläsare.

söndag 23 december 2012

Kommentarer

Hej på Er. Vill bara tala om att vi tycker om att ni skickar in kommentarer på det vi skriver. Har fått lite signaler att många inte kan kommentera.
Gå in på Skicka kommentar. Sen ser ni en rad där det står från vilket konto man vill kommentera. Tryck där och scrolla ner till "Anonym". Nu kan ni skicka i väg en kommentar. Skriv gärna från vem i slutet på Er kommentar. Glöm inte att trycka på "publicera". Det kan hända att ni måste skiva en några ord för att visa att inte kommentaren kommer från en "robot"
Bilden visar på ett väder som jag kan säga att man inte saknar.
Idag har cyklarna kommit fram och vi har lagt ut en presenning utanför så man får lite mysfaktor. Sen har vi legat och pressat vid poolen. Inte helt fel om man tänker på vilket datum det är i kalendern.




lördag 22 december 2012

Marknad samt julpynt på Husbilar

Idag var som vilken lördag som vanligt. Några femmor på V 75 och snuspengar tillbaka. Men vi har fortfarande Lotto att hoppas på.
Dagen har vi tillbringat på en marknad där fanns det mesta av krafs man kan tänka sig. Men semestern är räddad då vi hittade en kapsylöppnare för 50 cent. Äntligen kan man börja dricka Staropramen från flaska som inhandlades på Border Shop.
Sen har vi också inhandlat en presenning att lägga på uteplatsen. Det kommer att bli bra.
Vi har julpyntat med en ljusstake och en tomte. Men efter kvällens promenad kan man lugnt säga att vi ligger i lä. Det är inte bara i fotboll som våra vänner från de brittiska öarna är bra på. Dom kan också julpynta husbilar så man inte ens ser bilen. Se bilder.
Ha en fortsatt trevlig lördag kväll.









Åter miljonär

Lördag och allt vad det innebär i form av att lämna in diverse spel över nätet. Detta med internet är helt fantastiskt. Här sitter man ute med en underbar vy framför sig och lämnar in både tips och trav över nätet. Oavsett om man inte skulle vinna några pengar så är detta kvalité. Idag blir det säkert en promenad eller cykeltur in till byn. Vädret är fortfarande strålande.
Ha en bra dag alla mina vänner ute i cyberrymden.

fredag 21 december 2012

Städdag

Idag har vi julstädat husbilen i omgångar, måste ju passa på att få lite sol på våra bleka kroppar. Icke att förglömma att man måste också hålla en jämn vätskenivå i värmen.
Nu är det restaurang som gäller med lite god buffé och ännu mer dryck. Så klart vatten.




torsdag 20 december 2012

Äntligen framme

Då har vi installerat oss på Camping Marjal efter en resa på ca 300 mil från Kungsbacka till Guardamar Del Segura utan att betala en krona i vägavgifter. Resan var riktigt trevlig och man fick se många småbyar som Barcelona, Valencia m.m. Lite större än både Kungsbacka och Östersund. Fick också se världens äldsta yrke efter vägarna. Man trodde inte det var sant. Där satt unga tjejer på en stol på små avstick från landsvägen och väntade på kunder som var sugna.

Just nu är vårt internet här på campingen inte så bra, så min dagbok från resan ner får ni vänta ännu någon dag på.

Vi har redan träffat många trevliga människor här nere. Direkt när vi körde in på vår "tomt" som är 90 kvm, så kom en riktigt trevlig man från vårt västra grannland, Norge, och hjälpte oss tillrätta. Sen när vi gick en promenad så sprang vi på Håkan och Lena. Lena har jag haft lite mail kontakt med. Dom är med i Husbilsklubben och kom ner i går. Riktigt trevliga människor.

Återkommer med nya rapporter varje dag, förhoppningsvis.

onsdag 19 december 2012

Valencia

En fin vattenpark som vi körde förbi

Bild på arg bilförare.

Så här såg Eva ut när hon förbannade en annan bilist som inte körde som hon ville.



Nästan framme

Nu har vi gjort vårt sista stopp innan vi är framme på campingen Marjal i Guardamar Del Segura. Vi har stannat på en ställplats som heter Odissea Camp Area. En ställplats som tar 66 husbilar och här är så gott som fullt. Massa olika nationaliteter. Kul att se hur några från landet som tappade en 4-0 ledning på våra svenska pojkar, har dekorerat sina husbilar inför julen. Här ligger min mor i lä :o)))
Lite om dagens resa, som bl.a tog oss igenom Valencia. Detta var en av de största pärser som jag varit med om i mitt långa innehållsrika liv. Kan säga att det var dags att byta tröja när vi lämnade denna stad, skulle behövt en Wunderbaum under armarna. Se framför Er en rondell med 8 filer som man skall ta sig runt i denna värsta trafikrusning. Men detta klarade jag med bravur, trots att jag bara var passagerare o:))). En stor eloge till Eva. Hon darrade bara en gång, det var när en dam som var ett antal år äldre, var på väg att köra in i sidan på oss.
Kan också säga att rondellerna var som en löpslinga på någon kilometer, rätt så långa. Men dom hade stoppljus i rondellen, så dessa gick bra att ta sig igenom.

Imorgon kväll kommer en liten dagbok från vår resa ner, från det vi startade tills vi nådde målet. Ha tålamod music lovers.

tisdag 18 december 2012

On the road

Nu har vi 4 mil kvar till spanska gränsen. Stannat på donkan för lite lunch/middag. Då fick man tillgång till WiFi för fösta gången sen vi for. Kan väl säga att det var inte fel att lämna hård blåst och drivis och komma till 22 grader och klarblå himmel. Lite längre rapport om vår resa ner kommer lite senare. Så håll ut. Som ni ser så är jag väldigt koncentrerad när jag rattar vårt mobila hem. På återhörande när jag ligger i solstolen om någon dag.

onsdag 12 december 2012

tisdag 11 december 2012

Nu är det nära

Idag har man varit på utbildning med jobbet. Enligt bilden så kan man tro att jag inte gjort något annat än ätit godis, men jag skall bara tala om att detta är helt mina bordskompisar skräp. Själv åt jag inget av dessa sötsaker.

Eva har ramlat på jobbet idag och slagit sig bl.a en axelfraktur, men det kunde gått mycket värre och vår resa på fredag ligger inte i farozonen som tur är.

Ny utbildningsdag imorgon och sen en arbetsdag kvar. Bara att hoppas att det inte blir några problem med flyget ner på torsdag kväll.

Har sett det svenska damlandslaget göra en helt ok insats mot Norge i EM i handboll. Men man sitter som f.d. tränare och funderar på hur Linnea Torstensson, kan vara helt urusel ibland. Hon har en fruktansvärd låg lägstanivå. Ingen match om medaljer i detta EM för dom svenska tjejerna.

söndag 9 december 2012

Möte Härnösand

Idag Söndag var det dags för en liten tripp på 50 mil tur o retur till Härnösand för årets siste styrelsemöte med Västernorrlands Handbollsförbund. Det är inte precis ett stenkast när man bor där man gör. Väglaget var i vilket fall bra och bara att hoppas att det håller i sig till hemresan. Det blev lite lunch på Mc Donalds. Inte det nyttigaste men vad spelar det för roll, man har ju inte precis varit nyttig denna helg. Det är lika bra att fortsätta, så tar man nya tag i morgon Måndag.

lördag 8 december 2012

Eftermiddagsrock

Lördag och nya möjligheter att leva livet. På plats på puben Captain Cook och lyssnar på Turkey Twisters. Då är det lätt att dras med i detta ös.
Öl och mat blir det också tillsammans med min vän (trots att han är GAISARE) Ingvar Strandeberg.
Sen är man också miljonär. Lotto och trav inlämnat. Senare i kväll är man tillbaka i verkligheten.



fredag 7 december 2012

Fredag 1 vecka kvar

Nu är det 1 vecka kvar sen börjar vi vår färd mot Spanien i vårt mobila boende. Det är mycket att tänka på innan avfärd så att vår resa går smärtfritt. Ser fram emot att göra ett stopp i Lübeck och besöka deras fantastiska julmarknad.
Men det är då, nu är det fredag och jag ser fram emot en after Work med en god vän, även han göteborgare. Han kommer att lämna Östersund i slutet på denna månad och återbörda ner till västkusten.
Det kommer säkert att bli något gott att dricka och äta senare i em.

torsdag 6 december 2012

Tankvärt

Dagens ordspråk:

"Det enda i livet som man ångrar är de chanser man inte tog"

Fem arbetsdagar kvar sen börjar ett äventyr.

onsdag 5 december 2012

Arbetsdagen avslutas med Julbord

Efter en lång dag så har Eva kommit fram till Kungsbacka med mobila hemmet. Allt har gått bra.
Själv har man avslutat dagen på Arctura en restaurang som ligger uppe på Östersunds Skidstadion, med ett härligt julbord med mycket god mat och dryck.





Se det positivt

Trots att det går långsamt på vägen och att det fryser på hela tiden så sitter Eva i en bil. Det hade varit värre om hon cyklat. Senast jag hörde från Eva så var hon i Laxå och snöandet tilltar. Flera olyckor ser hon under sin färd. Hon hade en annan husbil framför sig och kom på sig själv att tänka "vad gör den ute i detta väder", innan hon kom på att hon själv sitter i samma båt. Hoppas nu att sista biten går bra. 

Det flyter på

Resan från Uppsala till Kungsbacka flyter på. Det är många bilar som ligger i diken och ambulanser kör skyttetrafik. Det enda problem som Eva rapporterar är att det vindrutetorkarna fryser och det lägger sig en massa snö, så det blir att man får stanna med jämna mellanrum och skrapa bort detta. Se bild. Någon som har tips?




En dag närmare

Nu på morgon så kör Eva husbilen från Uppsala och ner till Kungsbacka. Den har varit i Uppsala för att servas och vi har bytt däck. Vår husbil står bakom husvagnen. Kan väl säga att jag är glad som sitter inomhus i Östersund.
Jag vill gärna i mina inlägg avsluta med något ordspråk. Denna gång blir det:

"Antingen så finner vi en väg eller så gör vi en"

tisdag 4 december 2012

Vår husbilsresa till Spanien vintern 12/13

Detta är vår husbil som skall ta oss på en, förhoppningsvis härlig resa, till Spanien. Vår färd börjar den 14 december och vi beräknar vara hemma en månad senare. Förhoppningsvis med många upplevelser och minnen rikare. Tanken är att under denna resa så skall vi lägga in lite bilder och kommentarer varje dag för att Ni som ev är intresserade kan följa oss.

Nu skall det sägas att jag är ny på detta med att blogga så förvänta Er inte några underverk, men roligt skall det bli.

Vi hörs mycket snart igen. Nu är det John Blund som väntar.