måndag 26 juni 2017

Norges äldsta stad

Första dagen blev det övernattning i Norges äldsta stad, Tönsberg. Vi stod på en ställplats mitt i stan. 150:- /dygn inkl. el och väldigt fina toaletter. Koordinater hit är: 59.26338 N. 10.41491 Ö.
Enda nackdelen var att det var väldigt mycket trafik precis utanför, men för en natt är det helt ok.

Annars så började inte dagen som vi hade tänkt oss. När vi kom till Strömstad så blåste det rejält och jag som blir sjösjuk bara jag duschar 😄😄😄😄, så var detta inte optimalt. Hela resesällskapet tog beslutet att vi försöker boka om resan med färjan Strömstad - Sandefjord till Sandefjord - Strömstad istället. Detta gick bra, så nu åker vi denna väg hem på torsdag kväll istället. Kan säga att Eva blev inte glad när hon märker att vi betalat ca 800:- för mycket. Lovar att rederiet kommer att få ett samtal från en 😡 Eva Johansson.

Nu blev det istället att åka med våra mobila hem upp till Moss och därifrån åka en bilfärja till Horten. Denna båtresa tar endast ca 30 minuter. Märkligt här var att vi fick betala två olika priser , trots att vi har exakt samma mått på våra bilar. Kanske att Rickard och Tinas cykelställ gick några cm längre ut än vårt och därigenom fick dom betala några hundra mer.


Förmiddagen ägnade vi att promenera runt i Törnsberg. Vi gick via kajen och fick se hur dom jobbade med träbåtar för hand. Riktigt roligt att se riktiga hantverkare in action. 

                                                              C                           

Sen såg vi också lite nya varianter på husvagnar. Här hade dom klätt in husvagnen i något cementliknande föremål. 
MSenare på em så drog vi vidare till Skien , där vi stannade för natten vid ett båtvarv. Vi dukade upp med bord och stolar på bryggan och åt en god middag och drack några goda 🍺🍺🍺. Imorgon tisdag  bär det av till Lunde och en kanalcamping som ligger precis invid kanalen.