lördag 16 september 2017

LIVSTECKEN🌞🌞🌞🌞🌞

Det finns ett ordsprÄk som sÀger "BÀttre sent Àn aldrig". Detta gÀller verkligen mig och min oförmÄga att uppdatera denna blogg. Sen sist vi hördes sÄ har vi bara njutit och lapat sol, bad och god mat och dryck.
Sen senast sÄ har vi varit pÄ en camping i Trogir (Belvedere). HÀr trÀffade vi en gammal ungdomskamrat, Jan Jildmalm, som vi umgicks med i nÀstan en vecka. Vi var ute pÄ en hel del strapatser. Vi cyklade, vi vandrade, vi Äkte pÄ bÄtutflykt till BlÄ Lagunen, vi hade vÀldigt roligt och jag vill rikta ett stort tack till Janne som tog med oss pÄ dessa strapatser.
En av alla "snygga" bilar pÄ önJanne behöver lite vila, efter att behövt ta hand om oss

MBlÄ Lagun

HÀr ser vi vÄr husbil frÄn taxibÄten i Trogir


Vackert

Efter att vi varit i Trogir i en hel vecka sĂ„ var det dags att bege oss vidare ner till Makarska. Vi hade fĂ„tt ett kanon tips om en bra camping som heter Camping Riviera Makarska. PĂ„ vĂ€gen hit ner sĂ„ Ă„kte vi en helt underbar kustvĂ€g. NĂ€r vi kommit ca halvvĂ€gs av vĂ„r ca 8 mil ner hit, sĂ„ sĂ„g vi att det rök ordentligt frĂ„n ett berg. NĂ€r vi kom nĂ€rmare sĂ„ var det ett ofantligt massa brandbilar som stod i en by. 
Det visade sig att det var en brand i bergen. Troligtvis ett blixtnedslag efter natten och morgonens ovĂ€der. 
HĂ€r hade vi tvĂ€ttstugan. OBS. Det Ă€r jag som dricker mjölk. 


TrÄngt pÄ badplatserna


MĂ„nga fina badvikar

FramĂ„t eftermiddagen kom vi fram till campingen och hĂ€r var nĂ€stan inte en bil. Vi fick bestĂ€mma vad vi ville stĂ„. Bara efter nĂ„gon dag sĂ„ fylldes campingen vĂ€ldigt fort. Ev. kan detta bero pĂ„ det ruskvĂ€der som var lĂ€ngre upp i Kroatien, dĂ€ vi kom ifrĂ„n, men vi behövde inte uppleva detta vĂ€der. 
Campingen ligger precis vid en strandpromenad som tar oss hela vĂ€gen in till Gamla stan i Makarska.  Det vi mĂ€rkte relativt snabbt att detta Ă€r en riktigt chartermĂ„l för turister frĂ„n de flesta lĂ€nder. Mycket svenska röster hör man bĂ„de pĂ„ stranden och pĂ„ restauranger. ApropĂ„ restauranger sĂ„ finns det hur mĂ„nga som helst och detta innebĂ€r ocksĂ„ att priserna Ă€r nĂ€stan GRATIS. Ätit vĂ€ldigt mycket och god mat. Vi har nu stĂ„tt hĂ€r en vecka och vi rĂ€knar med att Ă„ka uppĂ„t igen pĂ„ mĂ„ndag den 18/9. Vi har en fĂ€rja att passa den 28/9. TĂ€nkte tillbringa nĂ„gra dagar i Österrike och Tyskland innan det Ă€r dags för vardagen igen.