lördag 16 september 2017

LIVSTECKEN🌞🌞🌞🌞🌞

Det finns ett ordspråk som säger "Bättre sent än aldrig". Detta gäller verkligen mig och min oförmåga att uppdatera denna blogg. Sen sist vi hördes så har vi bara njutit och lapat sol, bad och god mat och dryck.
Sen senast så har vi varit på en camping i Trogir (Belvedere). Här träffade vi en gammal ungdomskamrat, Jan Jildmalm, som vi umgicks med i nästan en vecka. Vi var ute på en hel del strapatser. Vi cyklade, vi vandrade, vi åkte på båtutflykt till Blå Lagunen, vi hade väldigt roligt och jag vill rikta ett stort tack till Janne som tog med oss på dessa strapatser.
En av alla "snygga" bilar på önJanne behöver lite vila, efter att behövt ta hand om oss

MBlå Lagun

Här ser vi vår husbil från taxibåten i Trogir


Vackert

Efter att vi varit i Trogir i en hel vecka så var det dags att bege oss vidare ner till Makarska. Vi hade fått ett kanon tips om en bra camping som heter Camping Riviera Makarska. På vägen hit ner så åkte vi en helt underbar kustväg. När vi kommit ca halvvägs av vår ca 8 mil ner hit, så såg vi att det rök ordentligt från ett berg. När vi kom närmare så var det ett ofantligt massa brandbilar som stod i en by. 
Det visade sig att det var en brand i bergen. Troligtvis ett blixtnedslag efter natten och morgonens oväder. 
Här hade vi tvättstugan. OBS. Det är jag som dricker mjölk. 


Trångt på badplatserna


Många fina badvikar

Framåt eftermiddagen kom vi fram till campingen och här var nästan inte en bil. Vi fick bestämma vad vi ville stå. Bara efter någon dag så fylldes campingen väldigt fort. Ev. kan detta bero på det ruskväder som var längre upp i Kroatien, dä vi kom ifrån, men vi behövde inte uppleva detta väder. 
Campingen ligger precis vid en strandpromenad som tar oss hela vägen in till Gamla stan i Makarska.  Det vi märkte relativt snabbt att detta är en riktigt chartermål för turister från de flesta länder. Mycket svenska röster hör man både på stranden och på restauranger. Apropå restauranger så finns det hur många som helst och detta innebär också att priserna är nästan GRATIS. Ätit väldigt mycket och god mat. Vi har nu stått här en vecka och vi räknar med att åka uppåt igen på måndag den 18/9. Vi har en färja att passa den 28/9. Tänkte tillbringa några dagar i Österrike och Tyskland innan det är dags för vardagen igen.