tisdag 29 augusti 2017

Sommaren fortsätter 🌞🌞🌞🌞

Efter att vi tillbringat en natt på camping Au and der Donaue Camping, så reste vi vidare i torsdags den 24/8 mot Wien. Här kan man säga att vi blev lurade x 2 av vår, annars förträffliga GPS, vi slog in att vi ville fortsätta åka betalningsfria vägar. Vi fick upp att detta skulle ta 18 timmar. Så då tog Eva fram den förträffliga kartboken och vips så åkte vi en kanonväg längs hela Donaue och inte kostade det oss något hellre. Väl framme i Wien så hade vi siktet inställt på en ställplats som låg inne i Wien. Resemobil ställplats hette denna och var en ställplats för ca 160 husbilar. Här stannade vi i två nätter. När vi hade ställt upp husbilen så kände vi att nu måste vi ha lite mat. Vi tog åter fram vår förträffliga GPS och ställde in den på en Österikisk restaurang. Endast 800 meter, promenadavstånd yeppi. Vi började vandra i värmen. När vi så äntligen kom fram till denna restaurang, så visade det sig att detta var ett café med endast öl. Så här blev det ingen mat, men däremot en 🍺. Vi började vandra tillbaka och på vägen gick vi in i en mataffär och köpte oss lite kött som vi grillade när vi kom tillbaka till Campingen.
Dagen efter så tog vi tunnelbanan in till turistfällan i centrala Wien. Alltid spännande att åka tunnelbana i städer man aldrig besökt tidigare. Men fram kom vi och här strosade vi några timmar, vi hann med både att dricka 🍺 och äta lite mat samt besöka ett antal affärer.
 
Denna affär hamnade vi på, men här var det inget skit. Swarovski tror jag bestämt den hette. Inget för min plånbok. 


Lördag morgon så packade vi ihop och for vidare ner mot Balatonsjön som ligger i Ungern. Kan säga att vägarna ner dit var sämre än de vägar man varit van vid sen mina år i Jämtland. Men fram kom vi och checkade in på en liten camping. Tanken var att vi skulle stå här i två dagar. Men vi beslutade rätt så snabbt att åka vidare redan nästa dag, nu längtade vi ner till havet. Sen kan jag lugnt säga att har man forbi för småkryp och spindlar, modell större så var inte detta rätt plats. Vi tog en promenad på eftermiddagen in til byn och satte oss och åt lite snabbmat och en pilsner. 

Söndag morgon redan kl. 07.00 bar det sen iväg de sista 50 milen ner till Nin, en by utanför Zadar och campingen Zaton holiday resort. Koordinater hit är 44 14'8 N  15 9'60 Ö. Detta är en jättecamping med över 1600 platser. Här finns allt och då menar jag allt. Här kommer vi nu att vara tills på fredag då vi drar vidare ner till Trogir. Kan säga till Er alla att här skiner 🌞🌞 och det är riktigt varmt. Det enda negativa är att det är bara 4,5 vecka kvar på ledigheten😎😎😎😎.