torsdag 27 december 2012

Åter ha solen gått ner

Åter en dag är på väg till natt. Idag har vi cyklat runt i Guardamar för att hitta en kabel till Tvn. Till slut fann vi en stor elektronik firma i en industribyggnad. Men det var stängt. Men vi gav oss inte så lätt, vi gick runt och tittade in i fönster, och där såg vi en kvinna sitta vid ett skrivbord. Hon såg nog att vi behövde hjälp, så hon kom och öppnade för oss. Inte ett ord engelska kunde hon och vi kan bara ett ord på spanska och det är cervesa :o)))
Men på något konstigt sätt så blir man förstådd. Hon hjälpte oss till slut att byta ut en säkring i kabeln som hade bränt. Här trodde vi att vi var tvungna att köpa en ny kabel, som vi också hade gjort om någon hade haft en. Men nu blev det ingen större kostnad. Hon ville ha 30 cent för den nya säkringen samt jobbet.
På vägen hem ser man mycket apelsinodlingar. Det visade sig att för oss som bor på denna camping så får vi plocka 5 kg apelsiner om dagen för husbehov. Inte dåligt.

Sen blev det lite matlagning utanför husbilen. Efter det blev vi bjudna på eftermiddagskaffe hos Håkan och Lena. Det var riktigt trevligt.

TVn fungerar igen. Det var skönt att det inte var något värre.